Om mig

psykolog-petra-hjemmeside_03

Om mig

Mit navn er Petra Patzwaldt, jeg er 39 år og mor til tre. Som navnet kan give indikation på, er jeg født og opvokset i Tyskland, men på en rejse til Danmark fandt jeg kærligheden og blev. Her afsluttede jeg min uddannelse, fik børn - og forelskede mig i mit nye hjemland.

Jeg er uddannet lærer fra Det Nødvendige Seminarium og psykolog fra Aarhus Universitet og har mange års erfaring som børne- og ungepsykolog samt med behandling af og pædagogisk støtte ved traumer og efter traumatiske oplevelser. Mit arbejde består i at tilbyde terapeutiske samtaler til børn, unge og voksne og ikke mindst (special-)rådgivning og vejledning til forældre og/eller pædagogisk personale. Derudover tilbyder jeg supervision og undervisning til plejefamilier, psykologer eller andre faggrupper. Jeg er VISO-specialist på "Holmstrupgård", en del af Socialpsykiatrien i Region Midt og tilknyttet "Fønix - Viden og Værksted" som supervisor og psykolog.

Hvis du har lyst til at vide mere om "Holmstrupgård" eller "Fønix - Viden og Værksted", så kig gerne her:

https://www.holmstrupgaard.rm.dk/

https://fonixvv.dk/

Dét kendetegner mig

Som psykolog tror jeg på vigtigheden i at bygge bro mellem psykologi og pædagogik. Det handler ikke blot om de rette værktøjer, men også om menneskets personlige egenskaber samt min passion for arbejdet for og med mennesker. Sammen kan vi meget mere!

Jeg ønsker at støtte de mennesker, der oplever at være havnet i oprevede og stormende farvande, og som har svært ved at gennemskue vejen hjem - som et fyrtårn, der viser den rigtige retning.

Gennem mit arbejde tilbyder jeg kreative og underholdende psykologsamtaler - og forløb, hvor jeg, i samarbejde med mine klienter, stimulerer det nysgerrige barn i os alle. Denne form for behandling sker ud fra min overbevisning om, at vi alle gør vores bedste hver eneste dag og udvikles i samvær med andre. Her stimuleres vi gennem leg, kreative aktiviteter, begejstring og udveksling af følelser, tanker og idéer.

Udover at have mit arbejdsliv som passion og interesseområde, kan jeg godt lide at læse gode bøger og opholde mig i naturen - gerne i selskab med mine børn og min familie.

Erfaring

Som menneske elsker jeg at have mange bolde i luften, og mit interessefelt spænder bredt. Gennem en del år har jeg arbejdet med børn-, unge- og familieområdet, kriser og traumer, supervision, ledelse og udvikling af nye ideer.

Jeg har bl.a. hjulpet min dygtige og inspirerende kollega Anne Haven, der er tale- og hørekonsulent, med at udvikle dialog-/brætspillet “Galaxy Rebels” til børn og unge med høretab. Herudover har jeg skrevet et kapitel om psykisk førstehjælp og den psykosociale indsats i, under og efter akutte situationer til Røde Kors’ nye håndbog for samaritter, som udkommer til efteråret 2020, og har jeg været med til at udvikle en ny beredskabsuddannelse for ledere i Røde Kors som samaritternes korpspsykolog. Under COVID-19-epidemien blev jeg bedt om at bidrage med en psykosocial indsats på Slagelse Sygehus' COVID-19 afsnit.

En anden del af mine interesser består af være en fast del af netværket ”Trygt natteliv Aalborg” (i samarbejde Politiet og De Frivilliges Hus i Aalborg), som arbejder med at få unge væk fra nattelivet i Aalborg ved at bruge deres egne medier og interesser.

Her kan du finde og bestille dialogspillet "Galaxy Rebels":

Materialecentret - Center for visuelle og auditive specialundervisningsmaterialer

Link til CV – og oversigt over kurser

petra-2